Program


PROGRAM WYDARZENIA

(kliknij aby pobrać)

sobota 7.09 10:00–15:00

10:00 
uroczyste otwarcie wydarzenia z udziałem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Czesława Siekierskiego oraz Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Henryka Smolarza

10:30–11:30
„Lokalna żywność dobrym wyborem”
Paneliści:
Czesław Siekierski – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Henryk Smolarz – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa,
Krystyna Rejman – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego,
Jerzy Wierzbicki – Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego

12:30–13:30
„Ten znak to smak – wybieraj żywność certyfikowaną”
Paneliści:
Jan Golba – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Małgorzata Waszewska – Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych,
Wiesław Różański – Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego,
Producenci

14:00–15:00
„Mamy plan na zdrowe odżywianie najmłodszych”
Paneliści:
Katarzyna Wolnicka, Tomasz Rożek, Anna Komisarczyk

niedziela 8.09 10:00–18:00

11:00–12:00
„Czy obiad zaczyna się od zupy – polska kuchnia okiem gości z zagranicy”
Paneliści:
Magdalena Tomaszewska-Bolałek oraz Pascal Brodnicki

13:00–14:00
panel dyskusyjny „Wokół polskiego stołu”
Paneliści:
Paulina Nawrocka-Olejniczak, Katarzyna Borkowska, Joanna Kozłowska

sobota 7.09 10:00–15:00

10:00–15:00 
warsztaty z dekorowania produktów ceramicznych prowadzi Manufaktura w Bolesławcu (zapisy tutaj)
warsztaty z dekorowania pierników
warsztaty z układania kostki Rubika #KupujSwiadomie – prowadzą Rubitrener Adam Polkowski i Hubert Firek
warsztaty z układania kreatywnych pudełek z kartonu – prowadzi Nowekartonowe

niedziela 8.09 10:00–18:00

10:00–18:00 
warsztaty z dekorowania produktów ceramicznych prowadzi Manufaktura w Bolesławcu (zapisy tutaj)
warsztaty z dekorowania pierników
warsztaty z układania kostki Rubika #KupujSwiadomie – prowadzą Rubitrener Adam Polkowski i Hubert Firek
warsztaty z układania kreatywnych pudełek z kartonu – prowadzi Nowekartonowe

sobota 7.09 10:00–15:00

10:00–15:00 

pokazy kulinarne

niedziela 8.09 10:00–18:00

10:00–18:00 
warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych – prowadzą Adriana Marczewska i Grzegorz Łapanowski (zapisy tutaj)

Patronat Honorowy

Wyłączny Patron Radiowy

Skip to content